Telefon: +36 20 611 4877
+36 28 575 864
E-mail:
BlowerDoor MiniFan

Kicsi, könnyű és könnyen kezelhető

Leírás

BlowerDoor MiniFan

Kicsi, könnyű és könnyen kezelhető

A BlowerDoor mérőrendszerek általánosan alkalmazhatóak: a könnyen kezelhető BlowerDoor MiniFan mérőrendszerünk használata, a maga 5-2.300m3/h -es mérési tartományával, lakásoknál, valamint kisebb, nagyon jól hőszigetelt épületeknél a legelőnyösebb.

A DIN EN szabvány szerinti BlowerDoor-teszt a DG-700 mérőkészülékkel, amely a gyártói információk szerint világszerte a legpontosabb légnyomásmérő készülék, és a csomagban megtalálható TECTITE Express programmal, egy laptop segítségével, automata üzemmódban végezhető el a legnagyobb pontossággal, amely igény szerint félautomatán vagy manuálisan is használható. A minőség biztosítása érdekében a MiniFan-rendszerhez tartozó DuctBlaster ventillátor közvetlenül vezérelhető és egy egypont-méréssel (laptop nélkül) a szivárgás helye is meghatározható, amelyet általában 50 pa nyomással végeznek el.

BlowerDoor mérés DIN EN 13829 szabvány szerint

A szabvány szerinti mérésre az új TECTITE Express 4.1 programmal és egy laptop segítségével kerül sor. Az automatikus BlowerDoor mérés mellett a félautomatikus vagy a kézi mérési mód is igény szerint rendelkezésre áll. A mérés folyamata egyénileg is vezérelhető, ekkor az aktuális mérési értékek a képernyőn jelennek meg. Minden mért adat beolvasásra kerül a szabvány szerinti BlowerDoor vizsgálati jelentésben, amely kiértékeli és dokumentálja azokat. A lehívás és kiértékelés a DIN EN 13829 szabvány szerinti történik.

Egypont-méréssel történő minőségbiztosítás

A egypont-méréshez a ventilátor vezérlése (Tempomat-funkció) laptop nélkül, közvetlenül a digitális nyomásmérő készülékkel történik. A ház állapotának vizsgálata 50 pa állandó alulnyomás mellett zajlik. Amennyiben szivárgásokat észlelünk, azokat rendszerint az építési szakaszban még kis ráfordítással megszüntethetjük. Ezzel a vállalkozó a kivitelezésének minőségét gyorsan és bizonyíthatóan dokumentálni tudja.

Új vagy akár frissítésként is: BlowerDoor WiFi

Meglévő BlowerDoor mérőrendszereknél is bármikor telepíthető a Wifi-funkció. A Wifi-linket a DG-700 nyomásmérő műszerre telepítjük. A BlowerDoor mérés során mért adatokat így vezeték nélkül, a Wifi-jel közvetíti a laptopra és a TECTITE Express 4.1szoftverbe is így kerül beolvasásra. A BlowerDoor mérés ezáltal kényelmesen az épület egy megfelelő pontjáról vezérelhető (jel hatótávolsága max. 100m). Opcionálisan a vezérlés egy okostelefonon keresztül egy alkalmazással is elvégezhető: az aktuális épületnyomás és a légcsereszám valós időben jelenik meg a kijelzőn, így az információk például egy épületbejárás során mindig rendelkezésre állnak.

Képek

BlowerDoor MiniFan