Telefon: +36 20 611 4877
+36 28 575 864
E-mail:
Minneapolis FlowBlaster

Leírás

Minneapolis FlowBlaster

Szellőztető berendezések befúvó- és elszívó-csatornáinak vizsgálata és beszabályzása

A 17 és 500 m³/h közötti mérési tartománnyal rendelkező Minneapolis FlowBlaster-t kifejezetten lakó- és középületek légcsatornáinak ellenőrzésére fejlesztették ki. A BlowerDoor MiniFan ventillátorral (DuctBlaster) összekombinálva pontosan mérhető a ki- és beszellőző szelepek térfogat árama.

Az adott ventillátoron mért befújt és elszívott levegő-térfogatáram tájékoztat arról, hogy a tervek előírásai megvalósultak-e. Amennyiben a szelepeknél mért térfogatáramok eltérnek az előírtaktól, sor kerülhet a szellőző-berendezés beszabályozására.

Mérési elv

A be- és kiszellőző szelepeknél történő levegő-térfogatáram mérés problematikája abban rejlik, hogy akármilyen mérőműszert szerelünk is fel a levegő ki- és beszellőzőkre, az a szelepeknél megváltoztatja nyomásviszonyokat. A megváltozott nyomásviszonyok ebből kifolyóan a légcsatorna-rendszerben is jelen lesznek és befolyásolni fogják a mérési eredményt. A 2014-ben szabadalmazott FlowBlaster légárambúra egy nagyon pontos levegő-térfogtáram mérést tud biztosítani, amiben a cél egy légáram-egyenirányítás kialakítása a nagy pontosság érdekében. Az esetleges nyomásveszteségeket a BlowerDoor MiniFan precíz nyomásszám-szabályzója kiegyenlíti.

A be- és kiszellőző szelepeknél mért értékeket a TECLOG3 szoftverbe manuálisan vagy Wifi-kapcsolattal is berögzíthetjük, vagy megjeleníthetjük az iTEC-700 mobilalkalmazással.

Képek

Minneapolis FlowBlaster