Telefon: +36 20 611 4877
+36 28 575 864
E-mail:
BlowerDoor Standard

Egy mindenhez

Leírás

BlowerDoor Standard

Egy mindenhez: BlowerDoor Standard

Minneapolis BlowerDoor mérőrendszerek moduláris felépítésűek. 19m³/h-tól 7.200 m³/h-ig terjedő mérési tartomány és több BlowerDoor mérőrendszer (MultipleFan) kombinálhatósága révén univerzálisan használhatóak passzívházakban, energetikai szabvány (EnEV) szerinti új építésű lakóépületetekben, meglévő épületekben, társasházakban, valamint ipari és középületekben.

A DG-700 légnyomásmérő készülékkel és a csomagban megtalálható TECTITE Express programmal egy laptopról végezzük el a BlowerDoor tesztet, legnagyobb pontossággal automata üzemmódban, vagy igény szerint félautomatán vagy manuálisan. A minőségbiztosítás részeként a BlowerDoor ventillátort közvetlenül a DG-700 készülékről vezéreljük, és egy ún. egypont-mérést végzünk el a szivárgások helyének meghatározására (laptop nélkül), amely 50 pa nyomás mellett történik.

A BlowerDoor Wifi (opcionálisan) lehetővé teszi, hogy az egypont-mérést okostelefonról vagy tabletről is elvégezhessük egy kiegészítő alkalmazáson keresztül.

TECTITE Express 4.1: A legfontosabb szoftverfunkciók

  • DIN EN 13829 szabvány szerinti automata, félautomata vagy manuális BlowerDoor mérés
  • Tempomat-funkció a minőségbiztosítás érdekében (egypont-mérés laptop nélkül)
  • minden BlowerDoor mérőrendszer opcionálisan WiFi-linkkel és okostelefon-alkalmazással kapható
  • mérési eredmények megjelenítése különböző vonatkoztatási nyomásértékeknél
  • a nyomásmérő készülék és a mérőventillátor kalibrálási dátumának felvétele a vizsgálati jegyzőkönyvbe
  • a természetes nyomáskülönbségek automatikus feljegyzése és kiértékelése
  • mérési beállítások személyre szabása
  • a mérési eredmények és a vizsgálati jelentés a mérés helyszínén laptopon is megjeleníthetőek
  • biztonsági lekapcsolás a nyomási határérték elérésekor

A technológia állása: a légtömör épületfelszín

A légtömör épületfelszín egy fontos előfeltétele a modern energetikai koncepciók megvalósításának és a minőségbiztosítás egy lényeges szempontja mind új, mind meglévő épületeteknél. Ha az épületburkon tömítetlen helyek találhatóak, megnő a szellőzési hőveszteség. Ha az épületbe szellőzőrendszert telepítenénk, a rendszer kifogástalan működéséhez elengedhetetlen az épületfelszín légtömör kialakítása, mert az épületben az áramlási hibák megakadályozzák a hővisszanyerő optimális működését és ki- és befúvást. A nedvesség épületszerkezetbe történő bejutása miatt keletkező épületkárok elkerülhetőek. Meglévő épületek felújítása során is megvalósítható a légtömörség, hogy elérjünk egy modern energetikai szintet vagy akár a passzívház-standardot.

Képek

BlowerDoor Standard