Telefon: +36 20 611 4877
+36 28 575 864
E-mail:
Minneapolis Micro Leakage Meter

Leírás

Minneapolis Micro Leakage Meter

Légcsatornák szivárgásvizsgálata DIN EN 12599 szabvány szerint

A Micro Leakage Meter-t a The Energy Conservatory a BlowerDoor GmbH-val szoros együttműködésben fejlesztette, hogy a légkezelők energiahatékony működőképességét a légcsatornák szivárgásvizsgálatával garantálja. Az MLM a maga 0,17 - 78,5 m³/h-ig terjedő mérési tartományával, kisseb, vagy fokozott légtömörségű épületek mérésére is alkalmas.

Egy légkezelő működőképességének és hatékonyságának fontos előfeltétele a beépített légcsatornák tömítettsége. A tömítettlen légcsatornák miatt különösen a hővisszanyerős légkezelők hatásfokaromlik. A tervezett légmennyiség helyett csupán csak 10%-kal több levegőt kell megmozgatni (csak azért mert ennyivel rosszabb a légcsatorna tömörsége), energiafelhasználásunk kb. 30%-kal nő, 15% százalék veszteségnél már 50%-nál is nagyobb lesz az energiafelhasználásunk.

A Micro Leakage Meter-rel (MLM) megbízhatóan kiszürhetőek a légcsatorna-szivárgások és a minőségbiztosítás keretein belül ezek meg is szüntethetők.

Speciális mérések

A légcsatornák tömítettség mérését a Micro Leakage Meter-t DuctBlaster ventillátorral (MiniFan), a DG-700 nyomásmérő műszerrel és a szabályzóval végezzük el. Megfelelő kiegészítőkkel más, kis térfogatáramú légtömörség-mérésekre is alkalmas:

  • fokozott légtömörségű helyiségek légtömörség mérése
  • ablakok és más épületelemek légáteresztő-képességének meghatározása

A légcsatorna mérés elve

A légcsatorna rendszereket elszívó és befújó strangonként mérjük. A befúvó légcsatorna méréséhez például az MLM-et egy légbefúvó szelephez csatlakoztatjuk, a többi szelepet és a befúvó légcsatornát a központi készüléknél felfújható labdákkal lezárjuk. A Minneapolis DuctBlaster ventillátorral és a DG-700 nyomásmérő készülékkel (amelyet a BlowerDoor MiniFan mérőrendszer tartalmaz) 80, illetve 250 pascal alulnyomást, illetve túlnyomást hozunk létre. A mérési eredmények a vizsgálati jegyzőkönyvbe kerülnek.

A Micro Leakage Meter négy felszereltségi változatban érhető el.

Képek

BlowerDoor Mikroszivárgás Mérő